Assalamualaikum

Selamat datang kepada semua pelawat blog ini. Saya menerima tempahan menjahit sulaman manik dan labuci daripada seluruh Malaysia terutamanya Utara Semenanjung Malaysia seperti Kedah dan Perlis, termasuk Sabah dan Sarawak. Sila rujuk HOW TO ORDER? dan TERMA DAN SYARAT untuk maklumat lanjut.
Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi saya Rubiah di 012-5986140 atau emel rubyfav@gmail.com.

Monday, January 5, 2009

My First Sewing Machine

Salam semua,

Pada tanggal 24 Dec 08 yang lepas, mesin jahit yang aku order selama ini sampai akhirnya. Maka bermulalah titik permulaan menjadikan hobi menjahitku kepada mata pencarian..(sampingan pun jadikla)...


Mesin yang aku beli ni untuk beginner je..jenis jahitan pun sikit...yang basic2 jela pendek kata..hihi..tapi oleh kerana dapat beli dengan titik peluh sendiri, rasa terharu sangat + gembira + jakun semacam..hihi..sebelum ni aku penah guna mesin jahit tradisional je, gedek2 pakai kaki...


Weekend lepas sempat blaja gunting baju dengan mak..2 helai (baju I n mak)...cara tradisional jek..ikut baju contoh..mak tak biasa ambik ukuran badan..lepas siap gunting aku and hubby pegi PKNS Bangi hantar kain untuk jahit tepi..tak saba nak menjahit ni..tup2 kedai tu tak boleh siapkan hari yang sama..jadinya petang ni la kena pegi ambik kain...and malam ni sure keje lain tak jadi ape..layan mesin je..haha


Next, nak pegi blaja menjahit dengan professional pulak, amik kusus..semoga aku berjaya..


Cerita punya cerita kang lupa lak nak letak gamba 'baby' kesayangan I ni..pheewit!!



Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya, Rubiah di rubyfav@gmail.com atau 012-5986140.

4 comments:

putri1015 said...

wow..seronoknyer dia dpt mesin jahit baru...rasa terharu pulak bila tgk member berkobar2 smgt nk belaja menjahit...pasni blh la anta baju kat ruby ekh...ehehhe

Ruby said...

Hai akak, boleh je anta baju, tapi nantila saya blaja dulu ek..hihi..bagi pro skt, skang ni ciput sgt pengetahuannya.

ciarexoxo (^_^)v said...

chaiyukk!! \(^_^)/

izan said...

ruby kalau nak jahit tepi atau cari peralatan jahitan termasuklah spare part utk mesin jahit singer semua nya di kedai Karisma mcm yg akak cakap...kalau tak tau tanya org kat mana seng heng sek 4 tambhan, sebab kedai tu kat area tu gak...mungkin u boleh bisnes manik sekali sebab pakcik tu(tokey kedai)boleh bg harga istimewa kot kalau u nak jual manik..mcm tula lebih kurang. akak biasa beli harga RM 5 utk 15 gm manik jepun...jgn pergi tempat lain sume mahal..dan tak banyak choice. jahit tepi pun rasanya boleh siap hari tu gak...ok